Tanderosie behandeling

Tanderosie behandeling

 

Wat is tanderosie?

Tanderosie houdt in dat het tandglazuur wordt opgelost als gevolg van zuur inwerking. Het is een langzaam proces waar u vaak niets van merkt, het is niet gemakkelijk te herkennen. Om die reden is voorkómen van tanderosie enorm belangrijk. Wanneer tanderosie niet wordt tegengegaan, kunnen de zuren het glazuur en vervolgens zelfs het blootliggende tandbeen oplossen.

Hoe ontstaat tanderosie?

Tanderosie wordt voornamelijk veroorzaakt door zuren uit eten en drinken. Deze zuren lossen uw tanden op en het gaat niet niet alleen om de hoeveelheid zure producten u consumeert. Des te vaker en langer u zure producten consumeert, des te vaker groter de kans op tanderosie is. Ook de manier waarop u eet en drinkt is van invloed. Wacht u bijvoorbeeld met doorslikken totdat de prik van de drank af is? Spoelt u het drinken voor de smaak rond in uw mond? Hierdoor is het zuur langer in uw mond. Ook maagzuur kan een veroorzaker zijn van tanderosie. Door overgeven en oprispingen komt het maagzuur in de mond. Des te vaker dit gebeurt, des te sterker de erosie optreedt. Maagaandoeningen kunnen oprispingen en overgeven veroorzaken, maar ook mensen die vanwege hun extreme drang om te vermageren veel overgeven (anorexia nervosa) of mensen met extreme eetbuien, gevolgd door bewust overgeven (boulimia nervosa), kunnen veel last hebben van tanderosie.

Tanderosie behandeling bij Mond-Time

De mondhygiënist zal u aanraden een dagboek bij te houden met hetgeen u eet. Zo kan de mondhygiënist u een dieet voorschrijven waardoor u zo min mogelijk zuur binnenkrijgt.

Tanderosie behandeling

  Deskundig

Gratis parkeren

Goed toegankelijk met het OV

  Rolstoelvriendelijk

Volg ons op Social media

Contactgegevens
Koningin Julianalaan 182
2274 JP Voorburg
Tel: 070-3871230
Email: info@mond-time.nl